Макар загубила зрението си едва на 12-годишна възраст, баба Ванга, чието

...
Макар загубила зрението си едва на 12-годишна възраст, баба Ванга, чието
Коментари Харесай

Ванга за мъртвите и отвъдното

Макар изгубила зрението си едвам на 12-годишна възраст,  баба Ванга , чието същинско име е Вангелия Пандева Гущерова, е имала извънредно явен и избистрен взор както върху живота, по този начин и върху гибелта. За това свидетелстват нейните предсказания, на част от които към този момент сме очевидци.

Петричката гадателка, както е наричана от мнозина, е помогнала на доста хора и това едва ли някой може да отхвърли. Тя е била в стеснен контакт с техните мъртви родственици или близки и точно те са я насочвали по какъв начин да бъде потребна на живите.

Какво споделя баба Ванга за мъртвите?

Баба Ванга категорично е вярвала в задгробния живот, както и че гибелта е чисто физическо събитие, а човешката душа не умира. Твърдяла е, че по време на диалозите ѝ с умрелите към този момент хора те са се явявали с непокътнато лице и тяло, без значение по кое време е настъпила физическата им гибел.

Какво е казвала баба Ванга за мъртвите  може да се открие в редовете на книгите, отдадени на живота ѝ. Дали това в действителност са били нейните думи, можем само да гадаем, тъй като като физически незряща тя не е имала опцията да напише свои персонални записки, които да ни припомнят за нейната мъдрост, както и за нейните пророкувания.

Ето обаче  цитати на Ванга по отношение на мъртвите  и задгробния живот, които са записани черно на бяло от нейни почитатели.

" Мъртвите постоянно оказват помощ и пазят околните си от неприятностите. Хубавите, безгрешните духове имат право на повече визити на Земята. ”

" Виждам мъртвите транспарантни, а някои чисти духове светят като огън. ”

" Защо ви е боязън от гибелта? Тя е толкоз красива. Виждам я с маска на усмихната млада жена с пусната руса коса. ”

" Ако даваш на този свят, ще имаш и на небето. Ако имате две ябълки, огромна и дребна, дайте една от тях. Ще получите същото в идващия свят. Ако не сте дали нищо в този живот, и там няма да получите нищо. "

" Душите, които живеят в отвъдния свят, са трийсетгодишни - на Христова възраст. Имат зрение, слух, усет. Някои от тях оказват помощ на живите. А най-хубавите се прераждат още веднъж на земята. "

" Прераждаме се минимум 150 пъти - наложително. После - кой колкото си желае. Сите имаме по двама духовни учители, докат сме на земята "

" Хората ще стартират да се избавят от телата си... Може да се живее без тяло, единствено с персона, единствено с сила както при мъртвите. Но това няма да стане скоро... "

Както казахме първоначално няма по какъв начин да сме безусловно уверени във всичко, което цитираме, написа Съновник.бг.  Но ето какво е споделила Петричката Пророчица за умрелите и съгласно записките на режисьора П.И., които той си е отбелязал по време на изявление с Ванга:

" Вече ви споделих, че след смъртта тялото се разлага, изчезва, както всички живи същества след гибелта. Но избрана част от тялото не се поддава на изгниване, не гние… Не знам по какъв начин да го нарека. Вярвам, че нещо в индивида, което не предстои на разпад, се развива и минава в ново, по-висше положение, за което не знаем нищо съответно. Става нещо сходно: умираш необразован, след това като студент, след това катf човек с висше обучение, след това като академик. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР